Witam, dowiedziałam się, niestety nieoficjalnymi kanałami, że dyrektor planuje obniżenie ilości godzin nauczycielom. Sytuacja jest następująca: jest dwóch nauczycieli mianowanych i jeden kontraktowy, wszyscy informatycy. Czy w przypadku, kiedy jest kontraktowy, dyrektor ma prawo obniżać również nauczycielom mianowanym? Proszę o pilne odpowiedzi, bo pewnie dostanę pod nos do podpisania i nie wiem, jak postąpić. Z góry dziękuję
Wto Maj 29, 2012 11:30 am
malgala
Dołączenie: Sob Lut 19, 2005 1:00 am Posty: 2639 Miejscowość: łódzkie
Re: ograniczenie godzin dla nauczyciela mianowanego
Nie powinno być takiej sytuacji, że obniżenie dostanie cała trójka. W tym przypadku jeden nauczyciel jest do zwolnienia i dyrektor decyduje, którego wybierze.
Wto Maj 29, 2012 10:31 pm
agniecha10
Dołączenie: Wto Lip 06, 2004 12:00 am Posty: 2
A jednak Dyrektor postawił na swoim. Dał obniżenie wszystkim 3 nauczycielom, choć nie jestem pewna, czy w przypadku kontraktowego w ogóle jest to zgodne z prawem. Powiedział również, że w takim przypadku, nie ma znaczenia czy nauczyciel jest mianowany czy kontraktowy. I tak na prawdę dostałam już do podpisania albo wypowiedzenie albo obniżenie.
Czw Maj 31, 2012 8:58 am
killersmile
Dołączenie: Pon Sty 25, 2021 12:57 pm Posty: 130
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum