Dyrekcja planuje obniżyć mi w przyszłym roku czas pracy do 1/2 etatu (jestem n. mianowanym). Wystąpiła już z pismem do związków, mnie jednak jeszcze o tym nie poinformowała. Związki nie wyrażą na to zgody. I tu moje pytanie: czy dobrze myślę, że nawet w przypadku negatywnej opinii związków dyrektor może mi obniżyć czas pracy? Nie bardzo wiem, co mogę w takiej sytuacji zrobić, jak odmówię to mnie zwolnią i nawet odprawy nie dostanę. Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi.
Śro Maj 23, 2012 9:11 pm
kundziabe
Dołączenie: Czw Mar 06, 2003 1:00 am Posty: 9 Miejscowość: Poland
Re: ograniczenie liczby godzin
Poczytaj Katę Nauczyciela art22 i 20. Pamiętaj, że musisz być nauczycielem zatrudnionym na podstawie mianowania.
_________________ Kundziabe
Czw Maj 24, 2012 9:51 pm
ruda234
Dołączenie: Pią Sie 03, 2007 12:00 am Posty: 28
Re: ograniczenie liczby godzin
Ach, czyli odprawa należy mi się nawet, gdy odmówię przyjęcia obniżonego wymiaru czasu pracy.
Jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło, czy o obniżeniu mi czasu pracy w przyszłym roku powinnam być powiadomiona również na 3 m-ce wcześniej, podoknie, jak dawane powinno być wypowiedzenie?
Pon Maj 28, 2012 9:02 pm
kundziabe
Dołączenie: Czw Mar 06, 2003 1:00 am Posty: 9 Miejscowość: Poland
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum