|
|
Obecny czas: Nie Kwi 18, 2021 1:50 pm
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
agamati
Dołączenie: Czw Lut 02, 2006 1:00 am Posty: 500 Miejscowość: wielkopolska
|
 Kiermasz świąteczny
Jestem właśnie w trakcie przygotowywania ozdób świątecznych na kiermasz, który odbędzie się w pierwszym tygodniu grudnia. Przygotowałam kartki (różne techniki), odlewy gipsowe, obrazki (metodą wydrapywanki), bombki ( ze sklejki - kupiłam na allegro i pomalowałam z dzieciakami), karteczki do prezentów, papierowe ozdoby choinkowe. Za pieniądze, które uzbieramy tradycyjnie chcę zakupic nowe gry do świetlicy. W ubiegłym roku zarobiliśmy prawie 200 zł.
Chciałabym jeszcze coś dorzucic do asortymentu, ale już nie mam pomysłów - może ktoś, coś podpowie 
|
Nie Lis 18, 2007 8:30 pm |
|
 |
nikt
Dołączenie: Wto Lis 08, 2005 1:00 am Posty: 87
|
a jak to się teraz ma do dego, że szkoła nie może prowadzić nic co miałoby wpływ na zarobek, nam dyrekcja zabroniła organizowac wszelkiego rodzaju akcje, które coś tam chodzi o urząd skarbowy, proszę o odpowiedz bo również mimo wszystko chcę zorganizować taką akcję( zresztą po raz kolejny) tylko że pierwszy raz w tej szkole gdzie są takie wymagania
|
Nie Lis 18, 2007 8:37 pm |
|
 |
agamati
|
Moja dyrekcja nie ma nic przeciwko kiermaszowi. Jest on organizowany dla rodziców dzieci uczęszczających do świetlicy i dochód z niego przeznaczony na doposazenie. Cel mamy jasno określony w ogłoszeniu o kiermaszu.
|
Nie Lis 18, 2007 8:50 pm |
|
 |
gajusia
Dołączenie: Sob Cze 18, 2005 12:00 am Posty: 357 Miejscowość: Warmia
|
_________________ "Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi,
kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata."
|
Nie Lis 18, 2007 8:53 pm |
|
 |
nikt
|
ja również cel mam zawsze określony, pomagamy dzieciom z rodzin niedostosowanych społecznie, albo jak ostatno dziewczynce, która porusza się na wózku. Dyr mówi ,że sa jakieś przepisy i ona w swojej szkkole nie pozwoli , i co robic!!!!
Może są faktycznie takie przepisy , szukam ich ale jakoś nie mogę znależć.
|
Nie Lis 18, 2007 8:54 pm |
|
 |
agamati
|
Dzięki Gajusia - aniołki są prześliczne 
|
Nie Lis 18, 2007 9:05 pm |
|
 |
nikt
|
też wiekie dzięki Gajusia! za te aniołki, wykorzystam je
|
Nie Lis 18, 2007 9:15 pm |
|
 |
izabelamaciejka
Dołączenie: Sob Kwi 09, 2005 12:00 am Posty: 1364 Miejscowość: kujawsko - pomorskie
|
Gajusia i ja dziękuję za te linki, a przy okazji serdecznie pozdrawiam.
Dziewczyny, a może należałoby sfotografować wzory kartek świątecznych, które robimy i wymienić się pomysłami. Ja dzisiaj siedziałam po południu i przygotowywałam różne wzory z wykorzystaniem gwiazdek i choinek wykonanych techniką origami.
|
Nie Lis 18, 2007 9:43 pm |
|
 |
izabelamaciejka
Dołączenie: Sob Kwi 09, 2005 12:00 am Posty: 1364 Miejscowość: kujawsko - pomorskie
|
Agamati - można jeszcze wykonać rozmaite gwiazdki - jest taka b. ciekawa książka wydawnictwa Jedność - Wigilijne gwiazdy - sporo pomysłów do wykorzystania.
|
Nie Lis 18, 2007 9:46 pm |
|
 |
gajusia
Dołączenie: Sob Cze 18, 2005 12:00 am Posty: 357 Miejscowość: Warmia
|
Cieszę się, że Wam się przyda..
A może taki pomysł na kartki:
http://www.robertsabuda.com/popmakesimple.asp?
_________________ "Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi,
kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata."
|
Nie Lis 18, 2007 9:47 pm |
|
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: wang oraz 2 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
 |