Obecny czas: Śro Sty 22, 2020 4:05 am




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1147 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 115  Następna
Nauczyciel w kuchni !! 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Kwi 07, 2002 12:00 am
Posty: 879
Miejscowość: virtualna Polska
Post Nauczyciel w kuchni !!
Cytuj:
Przeglądam i przeglądam i dochodzę do wniosku , że nie ma niczego o kuchni... ( Macdan kochany popraw mnie jeśli się mylę ! )
Więc może tak o przepisach ? Lato już nie długo i różne rzeczy w kuchni przez cały rok się robi... :wink:
Ja właśnie wzięłam przepis na chleb od mojej mamusi i robię ( Stary taki ... Przepis znaczy się :wink: )



I zacznijmy na nowo co tam dobrego w przepisach kulinarnych słychać

_________________
--
macdan

Kliknij - tak uczę i pracuję


Pią Paź 27, 2006 10:25 am
Profil E-mail YIM WWW
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Gru 29, 2005 1:00 am
Posty: 3203
Miejscowość: Mazowsze
Post 
I gdzie ja teraz mam znależć przepis na sałatkę ?, jak nie ma tej strony!!! :evil:


Sob Paź 28, 2006 3:02 pm
Profil E-mail
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Kwi 10, 2005 12:00 am
Posty: 335
Miejscowość: okolice Wrocławia
Post 
Dobrze, że ja zdążyłam interesujące mnie przepisy skopiować do mojej wirtualnej książki kucharskiej.


Sob Paź 28, 2006 6:32 pm
Profil E-mail
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 19, 2005 1:00 am
Posty: 2639
Miejscowość: łódzkie
Post 
A ja nie zdążyłam i chcę teraz zrobić nalewkę z pigwy i nie wiem jak.


Sob Paź 28, 2006 7:11 pm
Profil E-mail WWW
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Kwi 10, 2005 12:00 am
Posty: 335
Miejscowość: okolice Wrocławia
Post 
Nalewka z pigwy

Wyjąć gniazda nasienne, pokroić / na ćwiartki, ale lepiej na mniejsze kawałki/ i zasypać cukrem w proporcji 1:1 , czyli na 1kg pigwy, 1 kg cukru. Zostawić przynajmniej na dwa dni, co jakiś czas przemieszać żeby cukier rozpuścił się. Po dwóch dniach odlać syrop i dodać spirytus w proporcji 1:3, na litr syropu 1/3 litra spirytusu. Może być wódeczka, wtedy 1:1, ale ze spirytusem nalewka jest smaczniejsza. Moc zależy od smaku, jak lubimy słabsze nalewki to mniej alkoholu.
To przepis Dronki.


Sob Paź 28, 2006 7:37 pm
Profil E-mail
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 19, 2005 1:00 am
Posty: 2639
Miejscowość: łódzkie
Post 
Iza, dzięki za szybki odzew.


Sob Paź 28, 2006 7:41 pm
Profil E-mail WWW
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Kwi 10, 2005 12:00 am
Posty: 335
Miejscowość: okolice Wrocławia
Post 
Do usług :D


Sob Paź 28, 2006 7:49 pm
Profil E-mail
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Paź 22, 2005 12:00 am
Posty: 2235
Miejscowość: Pomorze
Post 
Trochę zdążyłam też skopiować może coś będę mogła pomóc :lol:

_________________
Radość przeżywa się tylko wtedy, gdy sprawia się ją innym.


Sob Paź 28, 2006 10:15 pm
Profil E-mail
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 19, 2005 1:00 am
Posty: 2639
Miejscowość: łódzkie
Post 
Kilka wcześniejszych też mam tylko nie wszystko co mnie interesowało. a to z winy żółwiego tempa mojego wczewśniejszego internetu.
tak więc pytajmy o to co nam akurat potrzebne. Może się odnajdzie w czyimś prywatnym zbiorze przepisów kulinarnych /tak jak poszukiwana przeze mnie nalewka z pigwy/. i mamy nauczkę, żeby na bieżąco kopiować.


Sob Paź 28, 2006 10:22 pm
Profil E-mail WWW
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Cze 21, 2003 12:00 am
Posty: 823
Miejscowość: Łódź
Post 
Poszukajcie w wątkach zamkniętych na forum.

_________________
Iza


Nie Paź 29, 2006 10:29 am
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1147 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 115  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
aktualizacja stron internetowych